Het is weer bijna Sinterklaasavond, dus tijd voor cadeaus, surprises en gedichten!

Een originele manier om je gedicht te presenteren is door middel van een Word document waarbij het gedicht woord voor woord verschijnt zodra je het document opent. Dit is vrij simpel te bewerkstelligen. Je schrijft eerst de tekst van het gedicht in een nieuw en leeg Word document. Vervolgens selecteer je alle tekst en maak je de kleur van de tekst wit zodat je niet meer kunt zien dat er wat staat. Door middel van de volgende VBA macro code maak je dan woord voor woord het gedicht zichtbaar:

Verder moet je dan nog wat code toevoegen om bovenstaande subroutine aan te roepen zodra het document geopend wordt.

Zie hier voor een voorbeeld. Denk er wel om dat je het uitvoeren van macro’s moet toestaan.


Aswin van Woudenberg

I'm a lecturer at the NHL Stenden University of Applied Sciences where I teach Artificial Intelligence, Algorithms and Concurrent Programming. Together with my students I'm building dialogue systems that can learn, reason and converse in a variety of domains.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *